Tarieven

Beroepsvereniging:

Hakvoort-Bewindvoering is een professionele bewindvoerder en rekent voor de werkzaamheden de door de minister vastgestelde tarieven, volgens de regeling beloning curatoren, bewindvoering en mentorschap. In de regeling beloning curatoren, bewindvoerders en mentoren worden de tarieven die bewindvoerders, mentoren en curators jaarlijks mogen rekenen voor hun dienstverlening vastgesteld. In dit besluit zijn de tarieven opgenomen die in de tabel onderaan de pagina zijn vertaald en genoemd inclusief BTW:

Bron: Staatscourant

Griffiekosten
Bij het aanvragen van bewindvoering wordt er een eenmalig bedrag van ca. €83,- in rekening gebracht voor griffiekosten bij de Rechtbank.

Bron: Rechtspraak

Werkzame uren per jaar
De tarieven van de regeling beloning curatoren, bewindvoerder en mentoren zijn vastgesteld op een gemiddeld aantal werkzame uren per jaar. Indien de te verrichten werkzaamheden niet tot de normale bewindvoerderstaken behoren, moeten wij vooraf aan de kantonrechter toestemming vragen om deze werkzaamheden te kunnen doen. De kantonrechter bepaald dan of wij voor deze extra werkzaamheden ook extra kosten in rekening mogen brengen.

Vergoeding op basis van bijzondere bijstand
De kosten voor bewindvoering worden bij u in rekening gebracht. Heeft u een laag inkomen op of rond bijstandssniveau, dan is het in de meeste gevallen mogelijk om een vergoeding van deze kosten te krijgen.  Hiervoor kan bijzondere bijstand vanuit de Participatiewet worden aangevraagd bij de gemeente waar u woont. De bijzondere bijstand is ook mogelijk voor de intake- en griffiekosten. Uw gemeente kan u hier meer informatie over verstrekken. Indien u recht heeft op vergoeding van bewindvoerderskosten, dan vragen wij deze aan en verlengen dit jaarlijks als dit nodig is.

Onze tarieven in een overzicht?

Aanmelden

Bent u op zoek naar een bewindvoerder in Utrecht? Meldt u direct aan via onze website.

Een andere vraag?

Wij helpen u graag verder.